'Alleen degene die zijn eigen grenzen kent, kan eroverheen reiken'

Profiel

Drs. Ankie (J.M.) van Lint, oprichter van FirmaMens, is opgegroeid in een groot ondernemersgezin waarin haar liefde voor het werken met mensen is ontstaan. Zij bereikte haar doctoraal diploma Bedrijfseconomie 1994 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Van 1994 tot 2002 was zij werkzaam in diverse functies als HR- manager van produktielocaties van IHC Caland en Unilever Bestfoods Nederland. Vanuit deze functies heeft zij (cultuur)veranderingen gerealiseerd met onder andere het ontwikkelen van (autonome) teams en reorganisaties begeleid. Daarnaast heeft zij veel ervaring met inkoop, ontwerp en implementatie van opleidingen en trainingen. Binnen Unilever is zij gestart om naast haar werk als HR manager teams, leidinggevenden en medewerkers  te trainen in samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Sindsdien werkt en leert zij als zelfstandig ondernemer voortdurend met veel professionaliteit en plezier in het vak van coach, trainer, begeleider, facilitator.

Ankie gaf haar persoonlijke ontwikkeling en vakmatige kennis vorm door onder andere een opleiding bij SIOO in veranderkunde, therapie in Zijns orientatie, opleiding transformationele coaching (NLP) en transactionele analyse, systemisch werken en de Maskermaker bij Phoenix Opleidingen. Bij de School voor Coaching, de Ondersteen en met behulp van de Team up methode van KeyQuest heeft zij zich verder gespecialiseerd in teamontwikkeling als gecertificeerd teamcoach. Eigen intervisie -groepen, een coachwerkplaats, regelmatig opleidingen volgen en samenwerking met professionals en klanten zorgen voor een continue feedback, reflectie en groei. 

Ook toneel, literatuur, lange bergwandelingen en stilteretraites hebben daarin hun bijdrage gehad. Als individu, moeder van een dochter van 18 en een zoon van 13, en als partner, vriendin en collega is zij voortdurend in ontwikkeling.

Sinds 2002 is Ankie van Lint met FirmaMens werkzaam als begeleider in veranderingsprocessen door middel van coaching en trainingen op maat. Specifiek in haar aanpak is haar enthousiasme, doelgerichtheid, empathie en het gebruik van diverse leerstijlen en de koppeling van visie en strategie van de organisatie naar de praktische vertaalslag op de werkplek.