'Alleen degene die zijn eigen grenzen kent, kan eroverheen reiken'

Profiel

Drs. Ankie (J.M.) van Lint, oprichter van FirmaMens, is opgegroeid in een groot ondernemersgezin waarin haar liefde voor het werken met mensen is ontstaan. Zij bereikte haar doctoraal diploma Bedrijfseconomie 1994 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Van 1994 tot 2002 was zij werkzaam in diverse functies als HR- manager van produktielocaties van IHC Caland en Unilever Bestfoods Nederland. Vanuit deze functies heeft zij (cultuur)veranderingen gerealiseerd met onder andere het ontwikkelen van (autonome) teams en reorganisaties begeleid. Daarnaast heeft zij veel ervaring met inkoop, ontwerp en implementatie van opleidingen en trainingen. Binnen Unilever is zij gestart om naast haar werk als HR manager teams, leidinggevenden en medewerkers  te trainen in samenwerking en persoonlijke effectivtiteit.

Sindsdien werkt en leert zij als zelfstandig ondernemer voortdurend met veel professionaliteit en plezier in het vak van coach, trainer, begeleider, facilitator.

Ankie gaf haar persoonlijke ontwikkeling en vakmatige kennis vorm door onder andere een opleiding bij SIOO in veranderkunde, therapie in Zijns orientatie, opleiding transformationele coaching (NLP) en transactionele analyse en systemisch werken bij Phoenix Opleidingen. Bij de School voor Coaching en de Ondersteen heeft zij zich verder gespecialiseerd in teamontwikkeling. Eigen intervisie -groepen, een coachwerkplaats, elke 3 jaar een nieuwe leergang volgen en samenwerking met professionals en klanten zorgen voor een continue feedback, reflectie en groei. Daarnaast is zij gecertificeerd teamcoach volgens de Team up Methode.

Ook toneel, literatuur, lange bergwandelingen en stilteretraites hebben daarin hun bijdrage. Als individu, moeder van een dochter van 15 en een zoon van 10, en als partner is zij voortdurend in ontwikkeling.

Sinds 2002 is Ankie van Lint met FirmaMens werkzaam als begeleider in veranderingsprocessen door middel van coaching en trainingen op maat. Specifiek in haar aanpak is haar enthousiasme, doelgerichtheid, empathie en het gebruik van diverse leerstijlen en de koppeling van visie en strategie van de organisatie naar de praktische vertaalslag op de werkplek.